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修士論文要旨集

目次 Contents 

(平成23年度、2012)

(1)鴨下 澄子
Sumiko Kamoshita
含硫アミノ酸摂取量が尿中カルシウム濃度に及ぼす影響
The effect of high sulfur-containing amino acids on urinary Ca concentration
(2)工藤 貴子
Takako Kudo
おからの主食への有効利用に関する調理学的研究
Cookery studies on the utilization of okara for daily meals
(3)佐藤 香織
Kaori Sato
ダチョウ卵白主要タンパク質の消化性に関する研究
Digestibility of the major proteins in ostrich egg white

(平成24年度、2013)

(4)赤松 美雪
Miyuki Akamatsu
朝ごはんの点数化による朝食内容の改善に関する研究
Study on the improvement of the contents breakfast due to the number of breakfast
(5)岡部 直子
Naoko Okabe
スポーツ選手における唾液中の免疫グロブリンAと栄養摂取の関係
The relationship between salivary SIgA secretion and ingested nutrients in athletes
(6)木内 翔子
Shouko Kiuchi
落花生種皮の抗糖尿病作用の研究
Study of the anti-diabetic effects of peanut skin
(7)次山 直美
Naomi Tsugiyama
健康食品素材の安全性・有効性の評価に関する研究
Assessment of the safety and effectiveness of health food ingredients
(8)丸尾 知実
Tomomi Maruo
鳥卵オボアルブミンおよびオボムコイドの化学的性質と加熱構造変化に関する比較研究 
Comparative study on chemical structure and thermostability of avian ovalbumin and ovomucoid
(9)村井 栄子
Eiko Murai
水溶性おから繊維を利用した学校給食メニューの開発
New recipes for school lunch rich in soluble okara fiber
(10)山北 江里子
Eriko Yamakita
女子大学生とその家族における食事摂取状況の季節変動ならびに生活習慣の実態
Seasonal variations in the dietary intake and lifestyle of women college students and their families

(平成25年度、2014)

(11)青木 紗弥子
Sayoko Aoki
東京の某小学校の子供の糖類と脂質の摂取量
Sugar and lipid intakes in children at a school in Tokyo
(12)炭田 統子
Noriko Sumida
学校給食で野菜から摂取できる食物繊維摂取量の限界と対応策
Limitation of fiber supply by vegetable and its countermeasures
(13)長妻 洋恵
Hiroe Nagatsuma
学校給食における好ましいハマチハンバーグに関する研究
Study of yellowtail fish burgs for school lunches 
(14)成田 亮子
Akiko Narita
沖縄の焼菓子「ちんすこう」の調理学的研究
Cookery study of the Ryukyu confection “Chinsuko”

学科紹介