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有田 安那

人間生活学部 健康栄養学科 助手
有田 安那(ありた あんな)

研究分野

基礎栄養学実験
食品衛生学実験

所属学会

日本栄養・食糧学会日本栄養改善学会
日本分子生物学会日本農芸化学会

学歴

十文字学園女子大学 人間生活学部食物栄養学科 卒業
首都大学東京大学院 人間健康科学研究科 人間健康科学専攻 修了

経歴

十文字学園女子大学 人間生活学部食物栄養学科 実験・実習助手
十文字学園女子大学 人間生活学部食物栄養学科 助手

学位・資格

修士(健康科学)
管理栄養士

最近のおもな業績

Regulatory mechanisms of intestinal iron absorption: Iron-deficient mucosal cells respond immediately to dietary iron concentration. The Journal of Physical Fitness and Sports Medicine
2014 ; 3(4) : 399-407 (Shinoda S. and Arita A)
Marginally excessive iron loading transiently blocks mucosal iron uptake in iron-deficient rats. Am J Physiol Gastrointest Liver Physiol 307: G89-G97, 2014(Shinoda S., Yoshizawa S., Nozaki E., Tadai K., Arita A)
公衆栄養学的視点から見た健康強調表示の落とし穴 栄養学レビュー(Nutrition Reviews 日本語版) 19,3(2011) Nutr Rev. ; 68(10):624-638 (2010)の翻訳:山田和彦、佐々木菜穂、有田安那)
Rapid regulation of intestinel divalent metal (cation) transporter 1 (DMT1/DCT1) and ferritin mRNA expression in response to excess iron loading in iron-deficient rats. Biosci. Biotechnol. Biochem.2010 Mar;74(3):655-658 (Arita A., Tadai K., and Shinoda S.)
High dose of commercial products of kava (Piper methysticum) markedly enhanced hepatic cytochrome P450 1A1 mRNA expression with liver enlargement in rats. Food Chem. Toxicol. 2008 Dec;46(12):3732-8. (Yamazaki Y., Hashida H., Arita A., Hamaguchi K. and Shimura F.)

学科紹介